Doelstelling

Verschillende sectoren bundelen de krachten om techniek en STEM-onderwijs te promoten. Als rode draad loopt het studiegebied mechanica-elektriciteit aanwezig binnen de sectoren: metaal en technologie, elektriciteit, voeding, textiel en kunststoffen.

 

Ons event heeft twee doelstellingen:

  1. Meer instroom in het technisch en beroepsgericht onderwijs.
  2. Meer samenwerking tussen de 3de graad van het technisch en beroepsgericht onderwijs en de arbeidsmarkt.

Historiek

Technologica

In 2007 namen RTC Oost-Vlaanderen en Gent, Stad in Werking het initiatief BOLTS over en maakten er TechnoLogica van. Een beurs van GiP's (eindwerken) om leerlingen uit de finaliteitsjaren aan te moedigen in te spelen op de vraag van de industrie. Het is doorheen de jaren gegroeid tot een groot event waar techniek centraal stond. Na 12 edities was het tijd om deel uit te maken van een groter geheel: TECHNIEKFESTIVAL.

 

 

Boetiek Techniek

Boetiek Techniek is een initiatief van mtech+ Oost-Vlaanderen en Stad Gent en vond voor de eerste keer plaats op 12 mei 2012 in centrum Gent. Deze actie had als doel de mogelijkheden te belichten die de metaal en technologische sector jongeren te bieden heeft. Op Boetiek Techniek konden jongeren de wondere wereld van techniek en design ontdekken, proeven van de vele mogelijkheden die techniek biedt en vooral, experimenteren met hun technische talenten! Uiteindelijk werden vier edities georganiseerd, de laatste vond plaats in 2017. Meer informatie over de vorige edities: www.boetiektechniek.be.

 

Energie(k) Onderwijs

Het project Energie(k) Onderwijs is gefinancierd binnen het Interreg Vlaanderen-Nederland VI programma, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info op www.grensregio.eu.