Doelstelling

Verschillende sectoren bundelen de krachten om techniek te promoten. Als rode draad loopt het studiegebied mechanica-elektriciteit aanwezig binnen de sectoren: metaal en technologie, elektriciteit, voeding, textiel, kunststoffen en chemie.

 

Ons event heeft twee doelstellingen: meer instroom in het technisch en beroepsgericht onderwijs en meer samenwerking tussen de 3de graad van het technisch en beroepsgericht onderwijs en de arbeidsmarkt.

Historiek

Technologica

In 2007 namen RTC Oost-Vlaanderen en Gent, Stad in Werking het initiatief BOLTS over en maakten er TechnoLogica van. Een beurs van GiP's (eindwerken) om leerlingen uit de finaliteitsjaren aan te moedigen in te spelen op de vraag van de industrie. Het is doorheen de jaren gegroeid tot een groot event waar techniek centraal stond. Vorig jaar verhuisde het event naar Flanders Expo Gent, en na 12 edities is het tijd om deel uit te maken van een groter geheel: TECHNIEKFESTIVAL.

 

 

Boetiek Techniek

Boetiek Techniek is een initiatief van TOFAM Oost-Vlaanderen vzw en Stad Gent. Met deze actie willen TOFAM en de stad, samen met de partners, de mogelijkheden belichten die de metaal en technologische sector jongeren te bieden heeft. Er is een zeer divers en aantrekkelijk aanbod binnen de sector, waar elk talent zijn plaats kan vinden. Of het nu gaat om creativiteit, nauwkeurigheid, handigheid of ruimtelijk inzicht, voor elke vaardigheid zijn er tal van beroeps-en carrièremogelijkheden.

 

Op 12 mei 2012 vond de eerste editie van Boetiek Techniek in het centrum van Gent plaats.
Duizenden enthousiaste bezoekers maakten van dit evenement een groot succes.
Het was prachtig om te zien. TOFAM Oost-Vlaanderen en de Stad Gent besloten om dit groot event, een doe- beurs met en over techniek, 2-jaarlijks te organiseren. Op Boetiek Techniek kunnen jongeren de wondere wereld van techniek en design ontdekken, proeven van de vele mogelijkheden die techniek biedt en vooral, experimenteren met hun technische talenten!

 

Ondertussen vonden er 4 edities van Boetiek Techniek plaats: 2012, 2013, 2015 en 2017.

Meer informatie over de vorige edities: www.boetiektechniek.be.


Met Boetiek Techniek willen de partners (bedrijven & onderwijs) jongeren van 10 tot 14 jaar warm maken voor een opleiding en carrière in de technische sector. Het event met tal van unieke doe-momenten en demonstraties vond sedert 2012 telkens plaats in mei in het hartje van Gent.